2009/03/11

ХАЙ НЕНАВИДЯТЬ, АБИ ЛЮБИЛИ.

Велике бачиться в руїнах. Проводові УНА потрібно було пройти половину шляху до влади, щоб зрозуміти зненавиджених колись попередників. Кожен з нас, хто застав совіцькі часи, виніс з них стійке несприйняття совіцької державницької практики стосовно власної особи. І це є натуральним. Лише наблизившись до "вишек" з кулеметами, ми осягли спроможність судити їх, як рівні.
  Всі ми є дітьми Імперії. Цей дуалізм свідомості дозволяє нам на широкий аналіз й синтез досвіду попередників. Було б наївним відмовлятися від чогось, чия ефективність є вивіреною з причин ідеологічних. Критерієм відбору й добору УНА є bone tone. Вже зараз можна передбачити, що наша епоха ознаменується, бажаємо ми того чи ні, третім сплеском ампірного штилю. При всьому тому, що змагатимемо ми до чогось дійсно нового. Перш ніж ми наблизимося до "найболючішого", слід здати собі справу, що сучасне українське суспільство аж кишить "псевдо–правими". Коли людина вважає себе Арістотелем, її запроторюють до божевільні, але коли людина називає себе "правим", це чомусь викликає пошану. Часом правих в Україні були все ті ж 30–40–ові. Пробувати перевершити на цьому шляху Коновальця та Шухевича є трохи наївним. Штука полягає не в тому, щоб бути зараз такими, як вони тоді. Це легко. Спробуйте бути такими, як вони відносно сучасного собі суспільства. Робити те, "під що" не підпишуться інші, є єдиним шляхом сказати за себе. 
  Отже, з чого треба виходити? Українське суспільство не бажає бути регульованим державою. Допустити його саморегуляцію не є можливим в суспільних інтересах. 
  Чисельність наших прибічників не є достатньою, щоб підмінити собою суспільство (заповнити власним штатом державні інституції). Лишається його опанувати, очолити. Сенсом існування партійної централі і її периферичних мереж є проведення лінії партії. Примус до виконання прийнятих рішень. Будь–яких: політичних, економічних, культурницьких. Є наївним вважати, що центр ваги полягає в прийнятті рішень. Вони очевидні! Головним є виконання. Його відсутність. Партійна дисципліна є рушієм, що примушує обертатися державні коліщата. 
  Кожна дія викликає адекватну протидію, що примушує вдаватися до репресій. Вже зараз можливо визначити фронт майбутньої боротьби. Особа унезалежнила себе від суспільства. Асоціальний елемент підриває державу в її корінні. Знаряддям його злочинної діяльності є гроші. В інтересі держави є накопичення капіталу населенням. Зараз більшість приватних грошових, валютних, товарних запасів являють собою скарб. Це зменшення об'єму ринку в кількісному обсязі товару веде до катастрофи без манівців. Держава стає просто непотрібною, зникає її універсальна посередницька функція. Єдино рекет здатен відновити справедливість. Необхідно примусити населення до участі в економічній діяльності власним капіталом. Цілком демократично – податками. Вірніше їх визискуваням.
  "Народ існує не для економіки, економіка існує для народу".
  Влада не є функцією, що її виконують, влада є станом, в якому тривають. Примус до виконання суттєво є однаковим у "п'ятірці" УНСО й у Раді Міністрів. Добрий ройовий буде добрим адміністратором. Тому УНА приділяє головну увагу світоглядові свого членства. Ми будуємо людину, котра одна здатна побудувати суспільство, контури якого зараз визначити неможливо інакше, ніж добором штилю будівлі.
  НОВЕ ПОКОЛІННЯ ОБИРАЄ УНА – УНСО!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.